Als Anthony voor Daphne

Stel: je bent op zoek naar een nieuw huis. Dan ga je niet over één nacht ijs. Een hypotheek is niet iets waar je licht over denkt. Je struint Funda en de site van Allround Makelaardij af totdat je dat potentiële pareltje hebt gevonden. Dat pareltje is het huis dat je graag eens in het echt wilt zien tijdens een bezichtiging.

Een bezichtiging is niets minder dan spannend. Is het huis net zo mooi als het online lijkt? Hoe zal je eerste gevoel zijn? Voel je je er meteen thuis. Is het na afloop misschien net zoals Anthony kamerling in Allstars zong voor Daphne Deckers: “Je hebt niet in de gaten, wat je allemaal met me doet. En dat kun je ook niet weten, ik heb je pas een keer ontmoet.” Liefde op het eerste gezicht? Het kan allemaal zomaar. Voor je het weet maak je een afspraak bij je hypotheekadviseur om te kijken of je de liefde na die ene ontmoeting ook echt kunt omzetten in een blijvende relatie. Dat je het dus daadwerkelijk gaat kopen.

Stel: je maakt een afspraak voor een bezichtiging. Dat is spannend voor jou, maar hetzelfde geldt voor de huidige eigenaar van jouw potentiële droomhuis. Hij heeft wellicht ook de droom van een ander huis. Een nieuwe liefde. Dat is ook niet niks en dat betekent eigenlijk dat jij daar voorzichtig mee moet omgaan. Als je een afspraak maakt voor een bezichtiging, dan verwacht die ander dat je ook daadwerkelijk gaat kijken en echte interesse hebt. Anders wordt die spanning een teleurstelling. Bezint eer ge begint. Zeker als het gaat om iets belangrijks als je nieuwe thuis. Omdat de impact van een bezichtiging groot is voor jou én voor iemand anders.

Snel zoeken

Recent bekeken