Omdat het niet om een pakje boter gaat.

Wanneer je klaar bent met het lezen van deze eerste alinea, denk je vast: “Ze kunnen het mooi vertellen. Uiteindelijk zeggen ze natuurlijk dat ik bij Allround Makelaardij moet zijn''. Dat doen we dus juist niet, hoe graag we het ook van de daken zouden schreeuwen. Je huis verkopen of een nieuwe woning aankopen zijn grote beslissingen. Het gaat niet om een pakje boter en daar moet je voorzichtig mee omspringen.

Wil je je huis te koop zetten? Zoek je een aankoopmakelaar? Laat je eerst vooral eens goed informeren. Vraag mensen die je kent naar hun ervaringen met makelaars, kijk online en bel ze gewoon op. Het gaat allemaal om het juiste gevoel. Wie zorgt dat je de beste prijs krijgt binnen een voor jou redelijke periode? Iedere makelaar zal je hetzelfde verhaal vertellen. Ze hebben (bijna) allemaal dezelfde certificeringen en verkoopkanalen. Daar zit het verschil niet in. 

Wat maakt de ene makelaar dan geschikter dan de andere? Dat ligt vooral aan jou. Wat vind jij belangrijk? Het feit dat je dit nu leest, getuigt van het feit dat je ook online bent. Dan heb je iemand nodig die ook in het hier en nu leeft. Facebook en blogs kunnen je daarbij helpen. Wat laat de makelaar online zien? Wat denk je daarvan? Past het bij je? Wat zeggen anderen erover? Hoe zijn de reacties op bijvoorbeeld Facebook? Allemaal belangrijke zaken die ook deel moeten uitmaken van je keuze.

Dan is er natuurlijk nog het persoonlijke ‘dingetje’. Wat vind je zelf van een makelaar? Past hij of zij als persoon bij je? Krijg je het juiste gevoel bij het eerste contact? Praatjes vullen geen gaatjes, zoals agent Slegdehammer in een niet al te beste serie in de jaren ’80 al beweesVraag gewoon een beetje door over wat je makelaar wel en niet voor je wil doen. Je makelaar helpt je bij een heel erg belangrijke keuze in je leven. Het gaat om jou en daarom heb je de juiste persoon nodig. Iemand die zich ook realiseert dat hij voor jou werkt.

Allround Makelaardij is natuurlijk…. O nee, we hadden beloofd dat niet te doen. Daar houden we ons dan maar aan. Een klein beetje gekunsteld ingehouden. Dat dan weer wel.

Snel zoeken