gopr0449 gopr0457 gopr0460 kerk sprang_capelle 13 gopr0450 kerk sprang_capelle 29 kerk sprang_capelle 14 kerk sprang_capelle 16 kerk sprang_capelle 15 kerk sprang_capelle 17 kerk sprang_capelle 21 kerk sprang_capelle 22 gopr0451 kerk sprang_capelle 24 gopr0457 gopr0462 kerk sprang_capelle 26 bestaande situatie aanpassing begane grond visualisatie 1 vd visualisatie 1 visualisatie zonder aanbouw visualisatie zonder aanbouw vd
gopr0449
gopr0457
gopr0460
kerk sprang_capelle 13

Te koop: Van der Duinstraat 42, 5161 BP Sprang-Capelle

€ 545.000,- k.k.
Type object Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 375 m²
Perceeloppervlakte 970 m²

Omschrijving

Als de mogelijkheden oneindig zijn.

Van der Duinstraat 42 in Sprang-Capelle staat te koop. Om maar eens te beginnen met het beste nieuws van de afgelopen tijd. Het voormalige kerkgebouw uit 1892-1893 straalt sinds de afronding van de renovatie als nooit tevoren en sinds 2014 heeft het ook een woonbestemming. Dat betekent dat je er van kunt maken wat je wilt. Gebruik het zoals het nu is, of gebruik wat van je fantasie en maak ervan wat je wilt.

Indeling

Als de mogelijkheden oneindig zijn.
Van der Duinstraat 42 in Sprang-Capelle staat te koop. Om maar eens te beginnen met het beste nieuws van de afgelopen tijd. Het voormalige kerkgebouw uit 1892-1893 straalt sinds de afronding van de renovatie als nooit tevoren en sinds 2014 heeft het ook een woonbestemming. Dat betekent dat je er van kunt maken wat je wilt. Gebruik het zoals het nu is, of gebruik wat van je fantasie en maak ervan wat je wilt.

Wat zou je met het gebouw willen doen? Dat is misschien wel de lastigste vraag, omdat het soms moeilijk is om te kiezen als de mogelijkheden oneindig lijken. Wil je er werken? Liever wonen? Anderen laten verblijven? Het kan allemaal. Je hoeft alleen je ogen maar even te sluiten, je fantasie de ruimte te geven en je ziet het ene na het andere plan zichzelf ontvouwen. Met een object als dit kun je ook alle kanten op. Wat het altijd blijft, is uniek. Statig maar vriendelijk en ouderwetsch met een modern interieur. Het beste van alle werelden op een fantastische locatie.

Uitstraling voor je bedrijf
Een bedrijf moet op de juiste manier opvallen. Die eerste indruk is belangrijk en de fraai afgewerkte kerk laat bezoekers zien dat ze echt ergens binnenkomen. Het pand is jarenlang in gebruik geweest door een reclamebureau. Het ademt ook creativiteit en heeft alle voorzieningen om ook echt succesvol te kunnen ondernemen. Stel je eens voor hoe je je zakelijke bezoek hier ontvangt. Met iedere stap die zij zetten, maak jij een statement. Je hebt er bovendien meer dan voldoende parkeerruimte.

Een uniek thuis
Wellicht zoek je gewoon het ultieme thuis voor jezelf. Niets zo rustgevend als een voormalig kerkgebouw. Het hoge plafond en de enorme ruimte geven je de mogelijkheid om een woonkamer te maken zoals niemand anders die heeft. Je zou ook een verdieping in de ruimte kunnen maken, zodat je plek hebt voor een aantal flinke slaapkamers. De ruimte achterin geven je een plek voor een spectaculaire keuken, werkruimte, een hobbykamer of wat dan ook. Je hoeft alleen maar je best te doen om te bedenken wat je graag zou willen. Het grote voordeel van zoveel ruimte is natuurlijk dat je je de luxe kunt permitteren om keuzes te maken. Keuzes die allemaal leiden naar een uniek thuis, waar je iedere dag graag bent en vol trots je bezoek ontvangt.

Meerdere keren thuis
Ben je op zoek naar een object om in te investeren? Van der Duinstraat 42 leent zich er prima voor! Waarom zou het moeten blijven wat het nu is? Waarom zou je er niet meerdere mensen hun thuis in geven? Het pand geeft je de ruimte om er meerdere appartementen in te maken. Seniorenappartementen, bijvoorbeeld. Voormalige kerken zijn de afgelopen decennia al vaker succesvol verbouwd tot bijzonder fraaie woningen. Je moet het even willen zien, zoals dat natuurlijk geldt voor iedere investering. De basis, het pand zelf, is meer dan prima in orde. De plus (en daarmee je rendement) kun je zelf maken. Helemaal naar jouw eigen idee.

Een rustgevend verblijf
Sprang-Capelle geeft je volop rust in een prachtige omgeving. Je hebt er de Efteling en de Loonse en Drunense Duinen binnen handbereik en als je een stukje verder fietst, sta je in de Biesbosch. Genoeg om van te genieten voor mensen die de boel even de boel willen laten. Je hebt maar een beetje inbeeldingsvermogen nodig om te zien hoe je, met wat aanpassingen, deze kerk omtovert in een bed & breakfast die zijn gelijke niet kent. De grote open ruimte leent zich uitstekend om kamers in te maken en dan heb je in de parochiekamer alle ruimte voor een keuken, een ontbijtruimte en alle andere dingen die het verblijf van gasten aangenaam maakt.

Moeilijk in woorden te vangen
Van der Duinstraat 42 in Sprang-Capelle geeft je de unieke mogelijkheid om eigenaar te worden van een pand uit duizenden. Een gebouw ook dat helemaal open staat voor jouw visie. Voor wat je er maar mee wilt doen. Ga vooral eens kijken. Bijzondere gebouwen kun je moeilijk in woorden vangen. Die moet je zelf zien en ervaren. Een bezichtiging geeft je zonder twijfel een heleboel inspiratie en ideeën. Je krijgt tegelijkertijd wat huiswerk mee, want als de mogelijkheden oneindig zijn, moet je wat keuzes maken.

Bijzonderheden

Een thuis uit duizenden
Stel je eens voor dat je dit van het bestaande gebouw hebt gemaakt. Niet zomaar een woonhuis, maar een thuis uit duizenden. De plek waar je je iedere dag weer een beetje over verbaast en vol trots je bezoek ontvangt. Met een woonkamer die je zonder overdrijven majestueus kunt noemen en een lekkere tuin met alle privacy van de wereld. Met meer dan voldoende plek om te slapen en te werken en overal de rustgevende sfeer die past bij een kerkgebouw. De plek om jezelf te kunnen zijn, precies zoals je dat wilt in het huis dat je je thuis noemt.

Sprang-Capelle is ideaal voor mensen die er even tussenuit willen. Het dorp ligt vlakbij de Efteling en de Loonse en Drunense Duinen. Mensen die een stukje willen fietsen, rijden zo naar de Biesbosch. Je hebt niet veel fantasie nodig om te zien hoe je van deze kerk een plek maakt om die mensen het ultieme verblijf te geven. Een bed & breakfast die zijn gelijke niet kent. Slapen in een fantastisch omgebouwd pand. Een pand vol sfeer, met een mooie plek voor het bed en alle ruimte voor een breakfast waarmee je de dag goed start. Heerlijk rustig en met de grandeur die van een overnachting een ervaring maakt.

MOGELIJKE FUNCTIES:

* KANTOOR
* BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW
* SHOWROOM MET KANTOORFUNCTIE AAN DE ACHTERZIJDE
* BED AND BREAKFAST OF HOTEL (NABIJ EFTELING)
* EIGEN BEWONING
* 4/5 (SENIOREN) APPARTEMENTEN
* ZORGWONINGEN
* GEZONDHEIDCENTRUM
* GROEPBEWONING (STICHTING)
* HORECA
* KINDERDAGVERBLIJF
* PUBLIEKE FUNCTIES (ONDERWIJS, MUSEUM)

• Bouwjaar: 1892-1893
• Perceeloppervlakte: circa 970 m²
• Brutovloeroppervlakte: circa 375 m²
• Nokhoogte: 11 m
• Inhoud: circa 2100 m³
• Bestemming: woonbestemming, kantoren, dienstverlenende bedrijven en maatschappelijke doeleinde
• Kadastrale gegevens:
gemeente Sprang-Capelle
sectie B
perceel 4129
• Ligging:
Het voormalige kerkgebouw ligt aan de doorgaande weg in Sprang-Capelle (Gemeente Waalwijk). De directe omgeving kenmerkt zich vooral door woondoeleinden en MKB activiteiten. Het voormalige kerkgebouw aan de van der Duinstraat 42, heeft middels de N261 (Waalwijk - Tilburg) een snelle aansluiting op de A59 (Rotterdam - Den Bosch).
• Voorzieningen: Het pand beschikt over 2 gescheiden CV-installaties, moderne bekabeling en meterkast, alarm en elektronische roldeuren en te openen ramen.
Onderhoud binnen: uitstekend
Onderhoud buiten: uitstekend
Parkeergelegenheid: 10 parkeerplaatsen op eigen terrein en 12 parkeerplaatsen op het naastgelegen parkeerterrein.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 07718
Vraagprijs € 545.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Zaterdag 27 mei 2017
Laatste wijziging Maandag 26 juni 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1892
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 970 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 375 m²
Inhoud 2.100 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 4 (waarvan 2 slaapkamers)
Locatie
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Heeft een achterom Ja
CV ketel
Combiketel Ja
Uitrusting
Aantal parkeerplaatsen 10
Tuin aanwezig Ja

Kaart

Recent bekeken