Asbest is tot in de jaren tachtig toegepast in en om veel huizen. Vaak gebeurde dit in de vorm van asbesthoudend cement. Platen van asbesthoudend cement bevinden zich vooral in gevels, het dakbeschot, in en rondom schoorstenen en in of bij de cv-installatie. Verder komt dit materiaal soms voor op galerijen van flats en als golfplaat op schuren en garages
Asbest komt ook voor in sommige soorten vinylzeil (verkocht tot 1983) en in een bepaald type oude, harde vinyltegel (tot 1985 verkocht). Asbest zit soms ook in oude huishoudelijke apparaten die warmte uitstralen of aan warmte worden blootgesteld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gaskachels, cv-ketels, oude haardrogers, strijkijzers en warmhoudplaatjes. Niet-hechtgebonden is asbest sinds 1983 vrijwel niet meer toegepast.
Als er een kans bestaat dat er asbest aanwezig is, wordt er veelal een asbestclausule opgenomen in de koopakte. De tekst kan dan bijvoorbeeld zijn: In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen aanwezig zijn. Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen moeten speciale maatregelen worden getroffen, die staan beschreven in de Milieuwet. De koper verklaart in de clausule dat hij hiermee bekend is en vrijwaart daarmee de verkoper van iedere aansprakelijkheid als er inderdaad asbest wordt gevonden.
In woningen van voor 1982 kan asbest verwerkt zijn.
De preventie:
B = (Bouwkundige maatregelen)
E = (Elektronische maatregelen)
C = (Compartimentering)
Daarnaast wordt aangegeven hoe de preventie dient te zijn.
S = standaard / N = normaal / Z = zwaar
Het overzicht vermeldt onder andere: naam, adres, geslacht en geboortedatum van de kadastrale eigenaar, kadastrale aanduiding, oppervlakte, zakelijke rechten (met uitzondering van erfdienstbaarheden), belemmeringen (zoals aanduidingen in het kader van de monumentenwet, aanduidingen in het kader van de belemmeringenwet, privaatrecht (leidingen)) en besluiten inzake de Wet Bodembescherming (vervuilingen), aanvullende registratie zoals verklaringen van erfrecht, wijziging in hypotheken en afkoop van erfpachtcanons.
Het uittreksel is bedoeld om aan te geven wie bij het Kadaster als eigenaar van een bepaald perceel staat geregistreerd op een bepaalde datum.
1. met een gestolen auto;
2. door een onbekende dader ;
3. Door een onverzekerde dader;
4. Door een vrijgestelde gemoedsbezwaarde;
5. Indien de verzekeraar insolvent is.
Dit fonds is door de overheid opgericht in het kader van de bescherming van de verkeersdeelnemers aan het gemotoriseerd verkeer.
Wij zullen bij het aanmelden van nieuwe passende woningen u op de hoogte brengen.